Antikvariaatti.net Sivustoa viimeksi päivitetty 27.07.2016 klo 20.10 - kävijöitä tänään 7833 - käyttäjiä tällä hetkellä 111.
KÄYTTÄJÄTUNNUS: SALASANA:
Rekisteröidy Unohtuiko salasana?
40 viimeksi lisättyä Näytä kaikki

Esihistoria (Merkurius Tietokirja)
Näytä


Brown Dan - Meteoriitti
Näytä


Muumiot (Merkurius Tietokirja)
Näytä


Tutkimusmatkat (Merkurius kirjat)
Näytä


Viidakko (Merkurius Tietokirja)
Näytä


Tarkka Jukka - Venäjän vieressä, 2015. Ajankohtainen kirja Suomen turvallisuuspoliittisesta haparoinnista kylmän sodan jälkeenVladimir Putinin johdolla Venäjä kehittyi Neuvostoliiton konkurssipesästä korskeaksi suurvallaksi. Suomessa taas sosiaalidemokraattinen pasifismi ja keskustan pysähtyneisyys hallitsivat turvallisuusilmastoa ja lukitsivat maan ulkopoliittisesti menneisyyteen. Näin Suomi jättäytyi turvallisuuspoliittisesti haavoittuvaan asemaan.
Näytä


Reimaa Markku - Pohjoismaisia yhteyksiä, 2015. Toisen maailmansodan voitosta taisteltiin niin maalla, merellä, ilmassa kuin ihmisten mielissäkin. Saksan voittokulku aina Venäjän retken alkamiseen kesällä 1941 oli vastustamaton. Kirjassa kerrotaan, kuinka Pohjoismaat reagoivat Saksan valtapyrkimyksiin ja tavoitteeseen luoda uuden eurooppalaisen ihmisen ”terve kulttuuri”. Pohjoismaiden yhteinen päämäärä oli 1930-luvulta alkaen ollut puolueettomuus ja pysyminen suurvaltaselkkausten ulkopuolella, mutta se ei onnistunut. Sota repi pohjolan hajalle, mutta kysymykset Pohjoismaiden talousunionista tai jopa valtio- tai puolustusliitosta olivat pohdinnassa jo sotavuosina. Saksan sodanaikaisen politiikan ne kokivat eri tavoin. Talvisodasta alkoi Pohjoismaiden solidaarisuuden testi. Kun Tanska ja Norja miehitettiin, kysyttiin, miten ylläpitää pohjoismaista elämänmuotoa uudessa tilanteessa. Tanska pyrki säilyttämään omat poliittiset instituutionsa, Norjassa oma natsipuolue oli kovakouraisesti mukana saattamassa valtaan uutta järjestystä. Suomi päätti taistella Saksan rinnalla talvisodan vääryyksien korjaamiseksi. Maa oli valmis mukautumaan Saksan johtamaan järjestelmään vapaaehtoisuuden pohjalta, vaikka suuri riippuvuus Saksan kaupasta ei antanutkaan paljon vaihtoehtoja. Ruotsille Saksan kauppa tarjosi elintason säilyttämisen sota-ajan rajoituksista huolimatta. Ruotsin kannalta Suomi harjoitti väärää politiikkaa sekä Berliinin että Moskovan suuntaan. Sodasta irtauduttaessa Helsingin ja Tukholman suhteet olivat tulehtuneet. VTT Markku Reimaa (s. 1943) on pitkän linjan diplomaatti. Hän on toiminut mm. Suomen ETYK-suurlähettiläänä Wienissä ja aseriisuntalähettiläänä Genevessä.
Näytä


Rautakallio Hannu - Mannerheim vai Stalin, 2014. Yhdysvallat ja Suomen selvityminen 1939-1944. Miten Yhdysvallat vaikutti maamme selviämiseen sotavuosista? Kenen puolella meidän pitäisi olla, itsenäisen Suomen vai toveri Stalinin? Tästä väännettiin kättä Washingtonissa koko toisen maailmansodan ajan. Asenne Suomeen oli monijakoinen, sillä Yhdysvaltojen ylimmässä hallinnossa oli myös Neuvostoliitolle myötämielisiä voimia. Arvostettu historiantutkija selvittää, miten Yhdysvallat vaikutti ratkaisuillaan ja yhteyksillään Suomen selviytymiseen toisesta maailmansodasta. Hän valottaa uusien arkistolöytöjen pohjalta Yhdysvaltojen salaisia yhteyksiä marsalkka Mannerheimiin ja presidentti Rytiin.
Näytä


Iskanius Markku - Ilmojen kenraali ja kiistelty komentaja J.F.Lundqvist 1940-1946. Kenraaliluutnantti J. F. Lundqvist johti jatkosodassa Suomen lentojoukkoja ja ilmatorjuntaa. Pienemmissä asioissa Lundqvist oli päättäjä ja suuremmissa niiden esittelijä ylipäällikkö Mannerheimille. Iskanius avaa kiinnostavasti jatkosodan aikaisia henkilöristiriitoja, hankintoja, saksalaissuhteita sekä Lapin sotaa. Kirja tarjoaa kiinnostavaa tietoa esimerkiksi kesältä 1940, jolloin tasavallan presidentti, hallitus ja ylipäällikkö uhkasivat erota, jos eduskunta ei hyväksy lakia puolustusvoimain ylimmästä johdosta Mannerheimin haluamassa muodossa. Erityisen kiinnostava on Lundqvistin vajaan vuoden kausi puolustusvoimain komentajana 1945–1946. Ajanjaksoa leimasivat liittoutuneiden valvontakomission läsnäolo, kommunistien valtapyrkimykset, kurssinmuutos turvallisuuspolitiikassa sekä tappioita murehtivien suomalaisten synkät tunnelmat. Lundqvist yritti huonolla menestyksellä juurruttaa armeijaan Mannerheimin hyväksymää ja pääministeri Paasikiven muotoilemaa "uuden suunnan politiikkaa". Lundqvistille lankesi myös puolustusvoimien uudistaminen, johon liittyi 33 upseerin erottaminen. Tämä asia johti välirikkoon Mannerheimin ja Paasikiven kanssa, ja Lundqvist erosi toukokuussa 1946 komentajan tehtävistä.
Näytä


Charpentier C. A. G. - Laiduntarkastus Eräillä tiloilla Suomessa kesällä 1925
Näytä


Kumlin Lauri - Rukajärven suunnan taistelut - kirjassa käsitellään lähinnä JR 52:n osuutta
Näytä


Lopmeri Olavi - Punamustarykmentti Jatkosodan JR 4 osat I-II
Näytä


Erkamo V. - Kesän 1955 kuivuudesta ja sen vaikutuksesta kasveihin Erityisesti Etelä-Suomessa
Näytä


Esitelmät jotka pidettiin Maanmitrauskonttorien tarkastajia varten 23-24 pmä helmikuuta 1933 järjestetyssä luentotilaisuudessa
Näytä


Hamutumua Rakel - Rakels bok
Näytä


Busch Oscar - 1500 vuotta elämästäni
Näytä


Maxwell Arthur S. - Onnen päiviä III
Näytä


Cornwell Patricia - Kuslig likhet
Näytä


Ruuska Tanja - Jari 16
Näytä


Turner Elizabeth - Kapteeni Kennedyn menneisyys
Näytä


Sota-ajan Englantilaisten lasten vaatimaton laskuvarjolelu - Pahvia ja paperia
Näytä


Salokorpi Sinikka - Uima-altaat
Näytä


Stechkin Pistoolin bakeliittinen iso kotelo/jatkoperä - Venäläinen melko harvinainen pistoolikotelo - Pituun 32cm, metalliosat osin ruosteessa.
Näytä


Ommanney F.D. - Valaanpyyntiä Eteläisellä Jäämerellä - Eläintieteilijän ja löytöretkeilijän seikkailuja
Näytä


Hämeen-Anttila Virpi ja Jaakko - Tarujen kirja - Kansojen kertomuksia läheltä ja kaukaa
Näytä


Toivo Rautavaara - Hyötykasvit värikuvina
Näytä


Ojaharju Jorma - Avustajat kehästä, ensimmäinen erä
Näytä


Bahne Eric - Gevlen Waakunasta Klubi seitsemään - P.C. Rettig ja kumpp. 1845-1945, Suomen tupakkateollisuuden vaiheita
Näytä


Mäntylä Kyllikki - Laatokan ajaja - Valitut karjalaisnovellit
Näytä


Tartt Donna - Jumalat juhlivat öisin
Näytä


Otavan Iso Tietosanakirja 1
Näytä


f.a.hätesko - kalewalan kauneuksia II
Näytä


Kaiken maailman keksinnöt 1992
Näytä


Saarimaa E.A. - Kalevalan selityksiä kouluja varten
Näytä


Ursin Matti - Pohjois-Suomen tuhot ja jälleenrakennus saksalaissodan 1944-1945 jälkeen
Näytä


Lahti Uolevi - Tutkuelma Kansalaissotaan johtaneista syistä Ja seurauksista 1916-1918
Näytä


Lahti Uolevi - Tutkuelma Kansalaissotaan johtaneista syistä Ja seurauksista 1916-1918
Näytä


Härkönen Iivo, Kalevala-ottein ja omin sanoin esittänyt - Kalewala kouluille ja nuorisolle
Näytä


Twain Mark - Huckleberry Finnin seikkailut. Suom. Jarkko Laine
Näytä


von Däniken Erich - Kaikuja avaruudesta
Näytä

Näytä kaikki
Pikahaku:     Näytä tuotteet kategoriasta:
Kieli:

Lasten maailma 1947 heinä-elokuu

19475.00 €
* Hyvä* Ostaminen ei vaadi rekisteröitymistä


Saatavilla0 kpl (Huom. tuote on myyty!)
Julkaisuvuosi1947
KuntoK3
Sidonta/painoasuLehti
KieletSuomi

MyyjäAntikvariaatti Arwo Paperi (Juvekim Oy)
kimmo.lampinen@juvekim.fi, 0400 527 382

KategoriaLasten ja nuortenkirjat
Lasten Maailma

Samankaltaisia tuotteita